Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferință în cadrul Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească organizate de Facultatea de Litere

07.23.2018 @ 14:00 - 17:30 EEST

Cursurile de vară de limba română, de cultură și civilizație românească

Universitatea din București organizează, în perioada 22 iulie – 4 august 2019, a 59-a ediție a Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească. Această școală de vară a Universității din București reprezintă cea mai veche inițiativă a unei universități românești de a promova limba și cultura română în lume. De-a lungul a peste jumătate de secol, Cursurile de vară ale Universității din București și-au câștigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din țară și din străinătate, precum și a unor distinși academicieni, oameni de cultură, artiști. Manifestările anuale datează din anii ’60, când marele lingvist Alexandru Rosetti a inițiat acest demers la Sinaia, continuat vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu.

Prima dintre conferințele Cursurilor de vară va fi susținută de domnul conf. univ. dr. Catalin D. Constantin de la Facultatea De Litere, Universitatea din București.

Details

Date:
07.23.2018
Time:
14:00 - 17:30 EEST

Venue

Suțu Palace – Bucharest Municipality Museum
2 Ion C. Brătianu Blvd.
Bucharest, Romania
+ Google Map